Hälsa

Västernorrlänningar ska uppmuntras att motionera mer

Tillsammans med övriga landsting och regioner i Norrland driver Landstinget Västernorrland projektet ”START! Motion – det är du värd”. Med olika priser ska västernorrlänningarna uppmuntras att motionera mer.

Att röra på sig är bra för hälsan och minskar risken att drabbas av kroniska sjukdomar.

– Tänk att hela 25 procent av alla nya cancerfall i världen orsakas av en fysiskt inaktiv livsstil och av övervikt, säger folkhälsoplanerare Iwona Jacobsson.

Tillsammans driver landstingen i Norrland projektet START! Motion – det är du värd, som ska peppa fysiskt inaktiva personer att komma igång med att röra på sig.

Målen med satsningen är att öka andelen fysiskt aktiva personer i Norrlandslänen och öka intresset för fysisk aktivitet. Genom att delta i Start! Motion – det är du värd under två månaders tid, kan en person öka motivationen till att motionera mera.

Deltagarna vinner mer hälsa och välbefinnande men de har också chans att vinna ett pris: vistelse på en spa-anläggning, presentkort på en sportbutik eller på ett gym. En ny kampanjperiod börjar den 1 januari och pågår under två månader.

Kampanjen är öppen för alla som är fysiskt aktiva mindre än 150 minuter per vecka, samt är folkbokförda i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland/Härjedalen. Kampanjen drivs av landsting och regioner med medel från Regionalt cancercentrum norr (RCC Norr).

– Res dig, sträck på dig, rör på dig, om två månader är du piggare, gladare och friskare. Ta chansen och anmäl dig till START redan nu, säger Iwona Jacobsson.

Publicerat