Övrigt

Vad minns du av 2016?

Femton frågor om året som gick, kolla om du har koll!

1. Det blev en riktig folkfest i slutet februari, helgen då ishockeyn i Örnsköldsvik hittade tillbaka till sina rötter. Då arrangerades Höga Kusten Pond Hockey Tournament. Var avgjordes evenemanget?

2. ”40 år är en lång tid, och det kräver ett hjärta att spela i dansband på heltid. Men vi har haft roligt, det är det som gjort att vi kunnat hålla på så länge”. Det sa Peter Grundström, björnasonen och förgrundsfiguren i detta sverigekända dansband. Vilket?

3. Fredagen 12 augusti var det dags för 74-årige Jerry Williams bejublade konsert på Skule naturscen. Vad hette showen?  

4. Företrädare för kommunledning och entreprenörer tog det formella första spadtaget den 2 mars till det bygge som ska stå klart 2018 i Själevad och ersätta…ja vad heter vård- och omsorgsboendet?

5 ”Kom an Leksand!” utropade Peter Andersson, en av många taggade modofans inför SHL-kvalet som kom att bli ödesdigert för Modo, som inte lyckades hålla sig kvar i ”finrummet”. Hur slutade matchserien?

6. Söndagen 20 november fyllde Bamse 50 år och det firades med storslaget kalas på Nolaskolan. Vad heter skaparen av den populära björnen?

7. Föreningen Musikhuset i Örnsköldsvik bjöd på viskonsert på Sliperiet i apriloch hade en känd vissångare och”president” som huvudgäst. Vem?

8. För femte året i rad arrangerades populära Friska Örnsköldsvik, en friskvårdssatsning av OK Nolaskogsarna, Skogslöparna, Örnsköldsviks OK, Knowit, Tidningen 7 och Örnsköldsviks kommun. Årets kartor var: Järved, Ögeltjärn, Sund, Backsjö, Ulvön och ?   

9. Han lämnade vd-stolen på Örnfrakt för att sätta sig på en ny i Fjällräven Center.
En 37-årig västerbottning med stort hjärta för Modo Hockey. Vad heter han?  

10. Peter Juneblad, näringslivschef i Örnsköldsvik, slutade sin tjänst under hösten och ny chef blev?

11. Hela byn slöt upp i ensemblen som framförde sagan om Ronja Rövardotter utomhusmiljö strax före midsommar. I vilken by?

12. ”Jag är så otroligt glad och tacksam för att jag får möjligheten att med stipendiepengarna kunna fortbilda mig inom ett område som jag älskar, humor. Att som frilansare kunna få den möjligheten är något jag tackar och bockar det allra ödmjukaste för”. Det sa kommunens kulturstipendiat när han kommenterade utmärkelsen. Vem är han?

13.  Landets segerrikaste kvinnliga körsven finns på Solänget Trav Arena i Örnsköldsvik. Vad heter hon?

14.  Kung Carl XVI Gustaf besökte Domsjö Fabriker och SP Processum i september tillsammans med vår landsbygdsminister. Vad heter han?

15. I slutet av oktober kom han från Skellefteå AIK till Modo Hockey. - Det känns bra att vara här, sa Erik Hanses och i hans första match, i länsderbyt mot Timrå, blev det succé direkt, 6-2 till Modo. Var kommer han ifrån?

Bilagor
Publicerat