Samhällsinformation

Bris – någon att prata med

Alla barnaögon tindrar inte vid juletid. När skolorna stänger kan utsatta barn bli väldigt avskärmade. Då är det bra att ha någon vuxen att vända sig till. Till Bris, Barnens rätt i samhället, kan man höra av sig helt anonymt, vare sig man ringer, mejlar eller chattar.

– Nu ökar samtalen till Bris om oro inför julen, om vuxnas alkoholkonsumtion, om familjekonflikter eller ekonomisk utsatthet. Julen ska vara barnens högtid, men vi på Bris vet att det inte alltid blir så. Våra kuratorer finns på plats hela jullovet och lyssnar när ett barn inte har någon annan vuxen att prata med, säger Magnus Jägerskog, Bris generalsekreterare.

Därför har Bris stödverksamhet öppet varje dag, hela jullovet och kan nås via telefon 116 111 av barn och unga eller via Bris-mejlen som du hittar på bris.se. På webbsidan finns också chatten och forumet för dig som behöver en kurator att prata med eller vill dela dina funderingar och erfarenheter med andra unga. Nu finns dessutom Brisbot, en chattbot som finns direkt i Facebook Messenger eller Kik. Där kan barn och unga läsa svar på de vanligaste frågorna som Bris kuratorer får om olika ämnen.

 

 

Publicerat