Näringsliv

Kvalitet och arbetsmiljö i fokus för DeltaNordic i Ö-vik

Som ett steg i arbetet med ständiga kvalitetsförbättringar har DeltaNordic investerat i en lackrobot som finns på plats i lokalerna i Örnsköldsvik. Den nya roboten börjar användas efter julhelgerna. Investeringen innebär en klar förbättring av både arbetsmiljö och produktkvalitet.


Under 2017 går DeltaNordic över från manuell lackering till robotlackering. Investeringen är en vinst inte minst för medarbetarna som slipper direktkontakt med starka lacker och kemikalier. DeltaNordic har under 2016 utvärderat olika typer av lackrobotar. Syftet med övergången till robotlackering är att förbättra produktionsflödet och kvaliteten.

- Investeringen ger stora tidsvinster i produktionen, säger Patrik Thelin, CMO på DeltaNordic. Vi kommer att använda en modern UV-lack som visat mycket goda testresultat och som är hanterbar redan 15-30 sekunder efter härdning.

Manuell lackering är tidskrävande eftersom bland annat maskering och demaskering av kontakter sker manuellt. Det är ett arbete som kräver precision och minsta miss kan orsaka kostsamma reparationer vilket undviks med robotlackering som är mycket exakt.

Den nya lackrobotlinan kommer från Nordson Asymtek och kommer att användas till att UV-lacka de kretskort som tillverkas på DeltaNordic. Hela systemet är slutet vilket bidrar till en god arbetsmiljö med snabbare produktionsflöde och minskad lackförbrukning.

– Vi ser fram emot att inleda en mer effektiv och arbetsmiljövänlig process under 2017, avslutar Marcus Edholm, produktionschef på DeltaNordic i Örnsköldsvik.

Publicerat