Hockey

Charlotte släpper inte hockeyn

Räknar man ihop tränare, sportchefer och verkställande direktörer har Modo Hockey avverkat 20 nyckelpersoner på bara tio år.
Det är ingen smickrande siffra.
I huvudstaden träffar vi en av dem som lagt tiden i hockeyklubben bakom sig.
– Men jag kommer att hålla på Modo i hela mitt liv, säger Charlotte Gustavsson.

Det har gått ett halvår sedan Charlotte Gustavsson knallade ut från Fjällräven Center, låste dörren till lägenheten och lämnade Örnsköldsvik. I likhet med tränarduon Andreas Johansson och Fredrik Olausson tvingades hon tidigare samma vår uppleva yrkeskarriärens största motgång då klubbens herrlag degraderades till Hockeyallsvenskan och nya djupa dopp blev ett faktum i ett redan påbörjat ekonomiskt stålbad.

– En av mitt livs största besvikelser. Ingen tvekan om det, säger Charlotte då vi träffar henne i ett snörikt Stockholm en vardagkväll i november.

Ett stenkast därifrån har hon sin lägenhet och hon berättar för oss att hon nyligen startat ett eget bolag där hon säljer föreläsningar förknippade med företagande och jobbar som konsult kring verksamhetsutveckling. Hon har skyndat långsamt, försökt vara noggrann med vad hon vill kring framtiden och använt sommaren och delar av hösten till att verkligen känna efter. Som fallet blev i Modo Hockey har hon aldrig tidigare sagt upp sig från en anställning utan att först ha klart med en ny arbetsgivare.

– Det har varit en ny upplevelse för mig och i den situationen är lätt hänt att man sitter hemma och plötsligt funderar på varför telefonen inte ringer. Men nu känns det spännande att komma i gång med det nya och företaget har redan fått några uppdrag.

Men hon gör ingen hemlighet av att det känns pirrigt till följd av den ovana situationen.

– Bland mina goda vänner var det förr ofta jag som försökte vara den kloka kompisen och komma med de goda råden. Nu är det omvänt och använder man hockeyspråk handlar det för mig om att våga släppa sargen och dra nytta av mina erfarenheter, säger Charlotte.

Även om tiden i Modo Hockey var tuff och ansträngd, såväl kring arbetet som med behandlingen av sin bröstcancer, säger hon sig minnas perioden i Örnsköldsvik som positiv.

– Jag har fått många nya vänner som jag fortfarande har kontakt med. Och mitt hockeyintresse har definitivt inte svalnat. Jag följer Modo på dam- och herrsidan så mycket jag kan och visas något på tv sitter jag klistrad.

Intresset har även inneburit att hon numera innehar en av posterna i Hockeyallsvenskans styrelse.

– Jag vill inte släppa kontakten med hockeyn. Den är alldeles för rolig för det.

Fakta:
Charlotte Gustavsson
Ålder: 37 år.
Bor: I lägenhet vid Sankt Eriksplan i Stockholm.
Meriter: Tv-chef för MTG i Ghana 2010-2013, verkställande direktör i Modo Hockey 2013-2016, sedan en tid tillbaka egenföretagare i föreläsningsbranschen.

 

Publicerat