Näringsliv

Örnsköldsvik får pris i Bästa Tillväxt 2016

Företagen i Örnsköldsvik är bäst i Västernorrlands län när kreditupplysningsföretaget Syna granskar tillväxten i näringslivet. Kommunen vinner nu priset Bästa Tillväxt 2016.

Varje år delar kreditupplysningsföretaget Syna ut priset Bästa Tillväxt till den kommun i varje län där företagen växer bäst. Örnsköldsviks kommun vinner Bästa Tillväxt 2016 i Västernorrlands län, följt av Sundsvall på andra plats och Härnösand på tredje. Örnsköldsvik har klättrat stadigt i rankingen de senaste åren.

– Vi i Örnsköldsvik ser en rolig utveckling i kommunen just nu. Verkstads- och skogsindustrin fokuserar mer och mer på forskning kring hur man kan framställa klimatsmarta produkter, men det är också tydligt att det går framåt för våra små och mellanstora företag. De lokala företagen med 50 anställda eller färre som står stabilt trots att konjunkturen kanske svajar lite. De har dragit sitt strå till stacken för att vi ska få det här priset, säger näringslivschefen Fredrik Holmgren.

– Vi är glada för priset! Det positiva är viktigt, speciellt om det känns lite motigt för stunden. Det här är ett bevis på att det går bra för Örnsköldsvik!

Publicerat