Näringsliv

Cellulosaforskare samlas i Örnsköldsvik

Cellulosaforskare från hela Europa samlas i Örnsköldsvik den 15-16 november. Det är ett 80-tal forskare som deltar i en internationell konferens för att presentera och diskutera de senaste rönen inom cellulosaforskning.

Konferensen arrangeras av universiteten i Umeå och Karlstad tillsammans med bioraffinaderiet Domsjö Fabriker, SP Processum och MoRe Research.
– Det är den sjunde cellulosakonferensen i sitt slag och givetvis känns det mycket roligt att den hålls här i Örnsköldsvik, säger Kristina Elg-Christoffersson, Domsjö Fabriker och tillägger;

– Det är ett stort intresse för cellulosa och dess bidrag till bioekonomi och en hållbar framtid. Det är ett viktigt forskningsområde, inte bara här uppe i Norden utan även i stora delar av världen. Det visar inte minst det stora deltagarantalet forskare från universitet och företag runt om i Europa som väljer att delta.

Huvudtalare är professor Thomas Rosenau från University of Natural Resources and Life Sciences i Österrike samt Denis Sens, Tech Service and Develop Manager från företaget Tembec, Frankrike.

Många av de forskare som deltar i konferensen är ledande inom sina specialområden och konferensen erbjuder även fina möjligheter att träffas och knyta kontakter till nytta för nya forskningsprojekt.

 

Publicerat