Du är här

2016-10-27 - Näringsliv

Maria Bråth nominerad till Årets VD

Maria Bråth, VD på Brath, har chansen att bli utsedd till Årets VD den 14:e november. Tillsammans med fem andra är hon finalist i kategorin Årets VD små företag; upp till 50 anställd..

– Jag har arbetat för att bygga ett bra företag, säger Maria Bråth, inte bara när det gäller siffrorna utan ett företag där personalen mår bra och där vi gör sådant som känns bra. Vi vill alltid kunna stå för vad vi gör, det tror jag är en av anledningarna till nomineringen.

Brath har blivit nationellt och internationellt kända genom att införa sex timmars arbetsdag som kanske första företaget i världen. Nyheten spred sig snabbt och tusentals artiklar har skrivits och hundratals intervjuer gjorts. Många har till och med trott att Sverige helt ställt om. 

– Visst är sex timmars arbetsdag något som är uppskattat av personalen, fortsätter Maria, men jag brukar ofta påpeka att det är inte det som är grejen, det är bara ett symptom. De kortare dagarna kommer av att vi faktiskt på allvar bryr oss om vår personal. 

På Grand Hotel i Stockholm utses den 14:e november vinnare i fyra klasser, Årets VD små, medelstora och stora företag samt Årets Unga VD. Oavsett hur det går så är Maria och övriga personalen på Brath glada över finalistplatsen.

– Det är roligt att vi kan få riktigt kompetent personal i Örnsköldsvik, säger Magnus Bråth, grundare till byrån och Marias bror. Rekrytering är svårare i de mindre städerna, urvalet är mindre och få vill egentligen flytta från Stockholm. Att vi lyckats få en VD av nationelll toppklass är både tur och ett resultat av riktigt hårt arbete. Med lite tur innebär det här kanske att fler vågar satsa utanför storstaden.

Dela med dig av denna artikel på: