Näringsliv

Vintermässa i arenan

Två gånger har Karlsson & Norberg arrangerat vårens stora expo Öviksmässan i Fjällräven Center. Nu satsar duon på en vintermässa, helgen 5-6 november.

– Vi tror absolut att det finns plats även för en vintermässa här i Örnsköldsvik, säger Thomas Norberg som tillsammans med Per Karlsson är Ö-viks stora mässarrangörer.

Vintermässan kommer att bestå av sex olika fokusområden: Hus & Hem, Sport & Fritid, Bil & Motor, Kropp & Själ, Skog & Friluftsliv samt Mat & Delikatesser.
– Det är brett, precis som vårt koncept med Öviksmässan, säger Thomas.

I stort sett blir vintermässan rätt lik den på vårkanten, men det finns skillnader.
– Vi kortar ned till två dagar, och dessutom tar vi ingen entré. Skillnaden mellan vinter- och vårmässan är att vi vill lyfta fram utställarna mer och inte ta in några dyra artister, berättar Per.
– Många av våra utställare har sortiment som passar för vår och sommar, men också för vinter. På Vintermässan vill vi förstås lyfta fram vintersortimentet, säger Thomas.

Intresset bland utställarna är stort och mässan är snart fullbokad.
– Målsättningen är att vi ska ha 60 utställare, vi är snart där.

Eftersom det är början av november, och utomhustemperaturen förmodligen inte är den mest optimala så kommer nästan allt att vara inne i arenan. Men det blir också några utställare i direkt anslutning till entrén.

Inga artister alltså. Däremot blir det en hel del aktiviteter, framförallt för barn eftersom man med mässan vill rikta sig till hela familjen.
– Vi har ett stort område med hockeyaktiviteter, säger Thomas.
– Och ett lekområde med hoppborgar, som vi haft utomhus på de tidigare mässorna, säger Per.

Arrangörerna har också klart med en föreläsare under lördagen. Carina Aynsley från Sundsvall, som även är en av utställarna, är bland annat författare till boken ”Ajj La Vjoo – 90 dagar i Nepal” där hon berättar om en resa hon gjorde i samarbetade med Föreningen för Gatubarn i Nepal.
– Det kan förstås också dyka upp fler aktiviteter, säger Thomas och berättar att planeringen för Öviksmässan i maj är i full gång.

Dessutom smider Karlsson & Norberg även på andra planer. Mer om det vid ett senare tillfälle.

 

 

Publicerat