Du är här

2016-10-09 - Teater
Anders Larm, Solveig Bergqvist Larsson, Cecilia Kyllinge och Jan-Olof Jonsson in till nostalgi. Foto: Pressbild

Myggjagare och näbbstövlar på Folkan

Cecilia Kyllinge, Solveig Bergqvist Larsson, Anders Larm och Jan-Olof Jonsson tar publiken med på en musikalisk berättarresa från 50- till 70-tal. Nu på tisdag visas denna nostalgiföreställning på Folkan Teater.

Myggjagare & Näbbstövlar är en fristående uppföljare till föreställningarna ”Ta´t lugnt ta en Toy” och ”Tag det rätta, tag Cloetta”. Två klassiska reklamslogans. Publiken tas 50-60 år tillbaka i tiden, då underkjolar av skumgummi var högsta mode, en krona gav 20 Dixiekolor och grannen skaffade sig en Opel Olympia. 

Gunnar Wiklund sjöng ”Tala närmre, håll telefon intill din mun”, i Folkets park slog Rock-Olga igenom och man dansade till Twilight time. Så småningom gjorde de kortkorta kjolarna entré och många skaffade en PV eftersom ”Volvos värde varar”.
Claes-Göran Hederström vann Melodifestivalens 1968 med ”Det börjar verka kärlek banne mig” och 1973 började barnen lära sig läsa och räkna tack vare Magnus, Brasse och Eva i ”Fem myror är fler än fyra elefanter”. Trafikvett var ett måste, ABBA var idolerna och lilla Cecilia demonstrerade med sin mamma för en bättre värld.

Myggjagare & Näbbstövlar är en produktion av 50-talisten Solveig Bergqvist Larsson och 70-talisten Cecilia Kyllinge. Med sig på scen har de musikerna Anders Larm och Jan-Olof Jonsson.

Dela med dig av denna artikel på: