Skola & utbildning

Fångarna på Moskolan

I år är det 30 år sedan Moskolan invigdes och det ville lärarna på skolan uppmärksamma, så de överraskade eleverna med en dag fylld av spänning och äventyr.

Under hösten har Moskolan en Friskvårdsvecka där barnen får lära sig om hälsa, kost, sömn och vad man kan göra för att må bra. I år fyller skolan 30 år och det uppmärksammades med ett äventyr för alla elever. På tisdagen överraskades eleverna med en historia som handlade om vad som hänt för länge, länge sedan och att platsen de nu befann sig på hade fått en förbannelse kastad över sig.

Dagen spenderades utomhus där eleverna fick dela in sig i grupper och samarbetade för att lösa problem och svara på frågor. Faddergrupperna jobbade på hela förmiddagen för att samla in nycklar och senare under eftermiddagen skedde dueller som kunde ge flera nycklar. Nycklarna skulle sedan bytas ut mot ledord som skulle leda eleverna närmare lösenordet.

Dagen slutade med att alla grupperna lyckades lista ut lösenordet vilket befriade ”Fångarna på Moskolan” och därmed ledde eleverna till skattkistan.

– Vi hade en ovanlig, men härlig dag ute. Eleverna tyckte det var roligt och personalen fick se mycket aktivitet, samarbete och glada miner, berättar Monica Sundström på Moskolan.

Publicerat