Du är här

2016-09-25 - Tävlingar
Illustration: Sarah Vegna

Vinn en bok att ge bort!

Eddie får en hund. Ö-viksförfattaren Tess Natanaelsson ger ut sin första barnbok, och vi har fyra exemplar som vi lottar ut.

Eddie har fått en hund i present. Tycker han. Det är egentligen en katt. Säger pappa och Vivan – men dom fattar ju ingenting.

Det mesta är lite uppochned och bakochfram i ”Eddie får en hund”. Eddies nya lekkamrat Fido är uppenbarligen en katt, men Eddie tycker att Fido är en hund och försöker lära sitt husdjur konster.
Eddies pappa är en mörkhyad person med långt hår och liknar en kvinna. Här finns också Vivan, med rakat huvud, ringar i öronen och tatueringar – och Vivan liknar mest en man.

Sarah Vegna har illustrerat boken där Tess Natanaelsson – född i Botkyrka och länge bosatt i Mariefred men numera i Örnsköldsvik – vänder och vrider på våra förutfattade meningar om hur saker och ting ser ut.
– Det är det som är själva grejen med böckerna. Att visa på att familjer kan se väldigt olika ut, att man ska få vara som man vill och att det är helt ok, säger Tess som redan har fler böcker om Eddie på gång.
– Ja, det kommer ut en till i år och en tredje i början av nästa år. Böcker om vardagliga händelser i en familj, och barns vanliga önskningar som barn kan identifiera sig med.

Tess tycker själv att boken riktar sig till barn mellan tre och sex år och Eddie är någonstans i femårsåldern.

Ge bort en bok!
Vem vill du ge en bok till, och varför?
Skicka in din motivering samt namn och adress på den som du vill ska få boken så deltar du i utlottningen av fyra böcker, skänkta av Idus förlag.
Svaret, ditt namn och adress mejlar du till tavling@7an.se. Skickar du per post (endast vykort) är adressen 7an Mediapartner, Box 449, 891 29 Örnsköldsvik.
Svaret vill vi ha senast 4 oktober. Vinnarna presenteras i Tidningen 7, 7 oktober.

Dela med dig av denna artikel på: