Musik

Inspiration med Stina Joza

Ny singel, video och turné – och dessutom ett julalbum i planeringen. Låtskrivaren, sångerskan och numera även skådespelaren Stina Joza ligger inte på latsidan.

”Vi möts på mitten”, showen med Stina Joza och Jens Nilsson blev en succé med två välbesökta föreställningar på Folkan Teater. Ni som var där fick höra Stinas än så länge outgivna singel ”Inspiration” framföras live för första gången – och nu har videon spelats in.
– Det är en låt som jag skrev till en inspirerande teaterlärare när jag studerade show och musikal på Hola Folkhögskola. Låten kom till på bara en halvtimme men nu har Johan Larsson, en producent i Göteborg, lagt till alla instrument som han spelat själv, berättar Stina som lagt på egen sång och kör här hemma.

Videon har filmats av Samuel Andersson, Stockholm, och förutom studiofilmning i Kulturfabriken har man spelat in i Järveds hamnområde och Alne naturreservat.
Singeln släpps nu i oktober på exempelvis Spotify, iTunes och andra strömningstjänster och videon kommer förstås på Youtube. I samband med det ger sig Stina också ut på en höstturné med spelningar i Luleå, Umeå, Sundsvall, Sollefteå och självklart med releasefest hemma i Örnsköldsvik, fredag 7 oktober i Blueskällarn på Brux.

Stina avslöjar också att det är annat på gång i hennes musikkarriär.
– Jag och Anders Svedberg (keyboardist i bandet som spelade i föreställningen ”Vi möts på mitten”, reds. anm.) ska spela in en julskiva tillsammans, det blir väldigt roligt. Vi får väl se om vi plockar in andra musiker också, säger Stina.

 

 

Publicerat