Du är här

2016-09-21 - Onside med Jonas
The Boss och E Street Band rockar. Foto: JJ

Sommaren som gick

Mitt i World Cup och Hockeyallsvenskan passar jag på att minnas tillbaka på sommaren som nyss passerat.

Sport

Snacka om att sommaren 2016 har gått i sportens tecken. Först ett fotbolls-EM i Frankrike som avslutades med att hemmanationen förlorade finalen, lite chockartat, mot Cristiano Ronaldos Portugal. Trots att Ronaldo utgick tidigt med en skada lyckades portugiserna vinna och bli europamästare för första gången. Imponerande. Inte lika imponerande var Sveriges EM-slutspel. Men det kan ni redan vid det här laget så det lämnar vid därhän.

Sedan var det OS i Rio som tog över stafettpinnen. Trots dåliga TV-tider så lyckades jag fylla min dagliga sport-dOS till fullo. Sverige stannade på två guld, sex silver och tre brons, ett bra facit, även om några av silvren lika gärna kunde ha blivit guld istället. Små marginaler. En som skiter i små marginaler är OS stora stjärna Usain Bolt. Tre guld här och överlägsen segrare varje gång. Stort.

 

B-Tour

Jag har länge velat se och höra en konsert med Bruce Springsteen, så efter att jag misslyckades med att få biljetter till en av de två konserterna i Göteborg, äntligen fick tag i biljetter för en tredje spelning så var det bara att boka in och dra ut på en turné söderut. På ett fullsatt Ullevi lirade The Boss med E Street Band och de klassiska låtarna haglade, på en annars skön och klar sommarkväll. Att jag sedan hann med en match med Blåvitt och ytterligare en konsert med en stor stjärna, Beyoncé i Stockholm, gjorde ju inte saken sämre. 

 

 

 

Dela med dig av denna artikel på: