Hockey

Örnsköldsvik Hockey mot nya mål

– Vi har en otroligt bra grupp, utmärkt sammanhållning, vi månar om varandra, gör ett hårt jobb och alla känner sig delaktiga, säger nye tränaren Thomas Högström.

Örnsköldsvik Hockey placerade sig på femte plats i Hockeyettan Norra förra säsongen, och lyckades därmed inte kvala sig vidare till en plats Allettan med möjlighet att avancera till Hockeyallsvenskan, den näst högsta hockeyligan i Sverige.
Nu tar man nya tag och siktar på i första hand avancemang till Allettan efter jul.

– Försäsongen har varit som det ofta är, lite både och, men fram till idag så ligger hyfsat till inför seriepremiären, konstaterar nye tränaren Thomas Högström med mångårig tränarerfarenhet inom Modo Hockeys ungdoms- och juniororganisation och nämner följande viktiga spelare i det ungdomliga ö-vikslaget:

Två nya duktiga målvakter i Johan Kallio och Emil Hedman, på forwardsidan Petter Segersten och Jonas Andersson från Sollefteå och framför allt Johan Nilsson, 29 år, nu äldst i laget, som återvänt till Ö-vik, nu senast från BIK Karlskoga, med hockeyallsvensk rutin, en otroligt viktig spelare för laget. Bland de yngre, mycket lovande nittiotalisterna, nämner Thomas speciellt den blott 17-årige Marcus Byström.

Inför säsongens upplaga av Hockeyettan Norra är utan tvekan Asplöven (Haparanda) och Sundsvall Hockey, som båda åkte ur Hockeyallsvenskan förra säsongen, de givna topplagen enligt tränare Högström. Men visst ska Örnsköldsvik Hockey vara med och slåss i toppen av tabellen.

– Det känns verkligen inspirerande att få träna det här laget och vi ser alla fram emot lördagens hemmapremiär mot Östersund i Fjällräven Center med mycket folk och härlig stämning.

Höstens hemmamatcher:
17/9   Östersunds IK
1/10   Asplöven HC
2/10   Kalix HC
15/10 Tegs SK
29/10 SK Lejon
2/11   Vännäs HC
16/11 Sollefteå HK
23/11 Brunflo IK
26/11 Piteå HC
27/11 Kiruna IF
10/12 IF Sundsvall Hockey

Höstens bortamatcher:
20/9   IF Sundsvall Hockey
24/9   Piteå HC
25/9   Kiruna IF
5/10   Brunflo IK
19/10 Sollefteå HK
22/10 SK Lejon
26/10 Vännäs HC
12/11 Asplöven HC
13/11 Kalix HC
20/11 Tegs SK
13/12 Östersunds IK



     

 

Publicerat