Miljö

Briggen Tre Kronor gästar Örnsköldsvik

Hållbara Hav och Briggen Tre Kronor kommer till Örnsköldsvik 11-14 september. Under dagarna visas en ny miljöutställning om Östersjön, det arrangeras seglingar med briggen Tre Kronor samt ”Öppet skepp”, där alla som vill är välkomna ombord för visning. Den vackra briggen Tre Kronor anländer till Inre hamnen 10.00 den 11 september.

Under besöket får även skolor guidade visningar av miljöutställningen "Ett hav av möjligheter” ombord på Tre Kronor.

Ett mer detaljerat program publiceras närmare datumen för besöket.

Den nya miljöutställningen "Ett hav av möjligheter" handlar om Östersjön, dess uppbyggnad, förutsättningar samt varför Östersjöns miljö är så känslig. Här visas hur salt vatten möter sött, djurarter samt förklaringen till döda havsbottnar. Plats: Tre Kronors salong. Fri entré.
Söndag 11 sep kl. 14-18, måndag 12 sep kl. 13-15.30, tisdag 13 sep kl. 13-15.30.

Den som vill kan segla med briggen Tre Kronor från Stockholm till Örnsköldsvik den 8 sep samt från Örnsköldsvik till Härnösand den 14 sep. Den 13 sep arrangeras en middagskryssning i Örnsköldsvik kl.17-21. 

Briggen Tre Kronors uppdrag pågår inom Hållbara Hav som startades 2011 tillsammans med kronprinsessan Victoria.

Tre Kronor af Stockholm byggdes på Skeppsholmen i Stockholm och sjösattes 2005 med Kronprinsessan Victoria som gudmor. Fartyget byggdes av yrkesmän och i allt väsentligt representerar hon den byggteknik som användes i slutet av 1800-talet. Hon räknas bland kännare som vara ett av världens mest välbyggda träfartyg.

Tillsammans med forskare, miljöorganisationer, politiker och näringsliv verkar vi för en hållbar utveckling för Östersjön. Stiftelsen Hållbara Hav samlar intressenter från forskarvärlden, näringslivet, det offentliga och miljöorganisationer som verkar för Östersjöns bästa och för en hållbar utveckling i Östersjöregionen.

Stiftelsen Hållbara Hav belyser Östersjöns miljö och möjligheter, visar på de insatser som initierats och som pågår, samt de positiva resultat som åstadkommits vilket leder till konkreta insatser för Östersjöns framtid.

 

Publicerat