Föreningsliv

Eken-seniorer besökte Tvillingsta koloniförening

Nu kunde de äntligen komma, våra hedersgäster från seniorboendet Eken i Järved! Vid det första försöket tidigare i sommar var blåsten för hård, men tisdag den 30 augusti hade vi mer av vädrets makter på vår sida.

Med dukade bord med blommor och bär och flaggan i topp, hälsades seniorerna välkomna till Tvillingsta koloniförenings lantliga trädgårdsmiljö. Där hade Trädgårdscirkelns deltagare och några andra kolonister förberett och tränat på ”Tvillingstavisan”, som ett välkomnande av våra gäster. Dessförinnan lästes en vers om ”Vår röda tråd i det gröna”. Att de glada seniorerna trivdes i vår nya ”pergola” i det gröna, var det inget tvivel om.

Vår pergola kom till genom förra årets besök från Eken, då någon sade: ”Om vi är tysta, så kanske vi får höra en fågel”. Detta blev något av ett ”bevingat ord” för oss, som kan få höra fåglar varje dag. Tanken väcktes då på att göra en ”pergola” med plats för flera gäster, i hopp om att Eken seniorerna skulle få komma på besök även i år. Gullängets Cement skänkte allt material till pergolan, som ett stöd för vår strävan att våra äldre ska få komma ut i friska luften, när berättelsen om ”att få höra en fågel” blev känd. Man kan säga att vi är tre samverkande positiva krafter bakom pergola bygget och återbesöket. De positiva besökarna från Eken hängde gärna med i några traditionella allsånger, innan det var dags för kaffet.

De var även intresserade lyssnare vid en information om våra odlingar, då vi visade upp både frukter, bär och köksväxter från våra odlingslotter. Nyplockade rödvinbär, krusbär och hallon var även något som gästerna gärna smakade på och väckte gamla minnen hos dem. Men aronia bären var nog något nytt för de flesta och gula hallon såg lite hjortron lika ut. Glimten i ögat hade många av seniorerna och när vi talade om olika väderstreck, fick vi veta att ”både solen och slipsen går ner i väst”.

Både vi som ordnat för besöket och de gästande seniorerna var mycket belåtna med den trevliga träffen. Förhoppningsvis kan det bli ännu en tradition hos oss i Tvillingsta, att Eken seniorerna hälsar på oss minst en gång varje sommar. De är så välkomna åter! Att alla våra äldre, som byggt upp vår välfärd, ska få komma ut i friska luften i det gröna minst en gång varje sommar borde vara en självklarhet!

Av Anders Edlund

Publicerat