Du är här

2016-08-30 - Teater
Cecilia Kylinge tolkar Björn Afzelius. Foto Stefan Thelin

Höstprogrammet hos Örnsköldsviks Riksteaterförening

Vem var Björn Afzelius? Lördag 3 september tolkar Cecilia Kyllinge Afzelius i sin berättarkonsert ”Så vill jag bli” på Folkan Teater.

Vem var Björn Afzelius? Vad ville han, och varför? Hur träffades han och Mikael Wiehe? Hur föddes Hoola Bandoola Band? Hur var hans relation till kvinnor? Till pressen? Varför var det så viktigt för Björn att stå upp för de svaga? 

Det är frågor som sångerskan och berättaren Cecilia Kyllinge försöker bena ut i sin konsert där hon blandar Björn Afzelius musik med tankar och anekdoter där vi får påminnas om, eller veta mer om, vem Björn Afzelius var, och vad han kämpade för.
– Jag träffade honom när jag var 8 år, och blev jätteförtjust i hela människan. Jag älskar hans texter, hans samhällsengagemang, och det faktum att han använde sin plattform som låtskrivare och artist till att försöka göra världen lite bättre, lite mer rättvis, säger Cecilia Kyllinge som har tre medmusiker med sig på turnén.

Anders Larm spelar piano och gitarr, Bengt Kyllinge sjunger och spelar saxofoner och Fia Viktorsson medverkar på sång och percussion.
Detta är arrangören Örnsköldsviks Riksteaterförenings första programpunkt för hösten.

Nästa arrangemang är ”Små äktenskapliga brott” lördag 1 oktober. En intelligent och omtumlande pjäs som är skriven som en deckare. Pjäsen hade urpremiär i Paris 2003 med filmstjärnan Charlotte Rampling i huvudrollen.

Lördag 29 oktober blir det opera. ”Stilla min eld” bygger på en tragisk händelse i London där miljardären Hans K Rausing stängde in sig med sin döda hustru i lyxvåningen och vägrade acceptera att hon var borta.

Pessimistkonsult Ronny Eriksson kommer onsdag 2 november tillsammans med pianisten Benneth Fagerlund i föreställningen ”Oförhappandes!”. Räkna med både humor och allvar, i kombination med sång och musik.

En hyllning till Ted Gärdestad och hans musik är sista programpunkten för hösten, lördag 26 november. Erik Winqvist och Simon Forsman tolkar på ett personligt och uttrycksfullt sätt Ted Gärdestad, med hjälp av Teds bror Kenneth som skrev texterna till de oförglömliga låtarna.

Örnsköldsviks Riksteaterförening arrangerar också två barnföreställningar tillsammans med Lule Stassteater. ”Min pappa, Bianca & Jag” och ”Vi ska till ingenstans” visas lördag 5 november.

I samarbete med Örnsköldsviks Riksteaterförening lottar 7an ut biljetter till föreställningarna 1 oktober, 29 oktober och 26 november. Håll utkik i 7an när den dimper ned i din brevlåda på fredagar!

Örnsköldsviks Riksteaterförening arrangerar även lunchteatrar i samarbete med Teater Västernorrland. 28 september ges ”Mormödrar, Döden och en doft av Greve Hamilton”, 12 oktober ”Under(är jag)bar”, 26 oktober tolkar Lena Löwdahl Bellman och 9 november ges föreställningen ”Raderade kvinnor. Lunchteatrarna visas på First Hotel Statt med föreställning kl 12.00-13.00 och dessförinnan lunch mellan 11.00 och 11.50.

Dela med dig av denna artikel på: