Miljö

Klädinsamling på Må från 1/9

Sedan en tid tillbaka har det inte funnits någon möjlighet att lämna kläder för återvinning på Må återvinningscentral. Nu har Miva påbörjat ett samarbete med Myrorna som från och med den 1 september kommer att ha sina insamlingsbehållare på Må återvinningscentral.

– Vi är glada över samarbetet med Myrorna, säger Åsa Möller som är avdelningschef för avfall och återvinning på Miva. Det underlättar återbruk av kläder, skor och textil. Svensken är bra på att skänka kläder och hemtextil till välgörenhet, men fortfarande slänger vi betydligt mycket mer bland hushållsavfallet.

Idag finns ingen insamlingsbehållare för kläder på den mobila återvinningscentralen, men planen är att tillhandahålla den möjligheten vid de fyra nya fasta återvinningscentralerna som planeras i Bjästa, Björna, Bredbyn och Husum.

På Må återvinningscentral kommer Myrornas insamlingsbehållare att placeras efter byggnaden för farligt avfall. I behållaren kan du lämna kläder, skor, accessoarer och textilier. Tänk på att allt ska vara torr och rent.

Publicerat