Mat & dryck

Succé för smakfesten

Premiären för storsatsningen Smakfest Höga Kusten slutade i dur. Besökarna kom från när och fjärran för att avnjuta de unika smaker som Höga kusten har att erbjuda.
 

Smakfest Höka Kusten är en ny mat- och dryckesfestival som samlar både matintresserade och smakaktörer. 
Årets upplaga hölls i Friluftsbyn i Docksta där restauranger, producenter, livsmedelsföretag och mathantverkare samlats för att visa upp sina respektive stoltheter för allmänheten.

Klockan 10 på förmiddagen slogs portarna upp och festivalbesökarna kunde strömma till. Aktörer som Ulvö Hotell och Linnéa & Peter hade Pop Up-restauranger på festivalområdet där det också ordnades allt från seminarier till tunnbrödsworkshops.
Smakfest Höga Kusten blev över all förväntan! Redan innan lunch hade vi 1500 besökare. Vi är helt överväldigade av responsen och intresset för Höga Kustens smaker. Tillsammans med kockarna och producenterna har vi redan börjat planera för nästa Smakfest med ännu fler smaker, möten och ett utökat festivalområde, berättar arrangören Eva Jilkén.

Mycket talar alltså för att smakfesten blir en uppskattad tradition i många år framöver.

Publicerat