Mat & dryck

Dukat för smakfest

Nu är det dukat och klart för lördagens Smakfest Höga Kusten, mat- och dryckesfestivalen som samlar både matintresserade och smakaktörer.
– I Friluftsbyn i Docksta blir det godsaker från tidig förmiddag till midnatt, säger initiativtagaren Eva Jilkén.

Smakfesten är fullspäckad med aktiviteter som Barnens hörna och Smaksafari, Bondens hörna, Smakgatan med lokala producenter, Pop-up-restauranger som Linnéa & Peter och Ulvö Hotell samt workshops som cookalong med Häggby Gård och tunnbrödsbakning med Mjälloms Tunnbröd. Till det seminarium och föreläsningar på scenerna.

– Man behöver inte boka plats. Det är bara att dyka upp under dagen, berättar Eva Jilkén och fortsätter:
– Med smakbiljetterna, som man köper på plats, kan man få sig ett smakprov av Höga Kustens smaker som Myckelgensjö Glassfabriks havtornsglass, Ulvö hotells strömmings-lollipop, fritters med surströmming, fisksoppa och jordärtskocka med sik. Krogen Skogen bjuder på charkuterier från Godsta Gård, tranbärschutney, smörstekta gula kantareller och dopp i kopp. Och på Surströmmings-terrassen kan du smaka på surströmming och köpa tunnbrödsmackor.

 

Publicerat