Friluftsliv

Rekord för Höga Kusten Hike

För fjärde året i rad samlas både nyfikna nybörjare och erfarna vandrare i Höga Kusten för att tillsammans ge sig ut och uppleva höjdpunkterna i världsarvets unika natur.
– Höga Kusten Hike är hetare än någonsin och vi ser fram emot att välkomna rekordmånga äventyrare, säger Jerry Engström som arrangerar den 43 kilometer långa vandringsfestivalen.

Höga Kustens unika natur har under de senaste åren fått en rejäl uppsving och redan nu visar prognoser att regionen är på väg mot ytterligare en rekordsommar. Nu är även vandrare från hela världen på ingående till vad som vuxit och blivit Europas näst största vandringsäventyr.

– Höga Kusten Hike blir bara populärare för varje år som går och nu längtar vi efter att få visa upp vår unika natur för de nästan 400 deltagarna som kommer hit från hela 16 länder, säger Jerry Engström som arrangerar den 43 kilometer långa vandringen.

Vandringen som går in på sitt fjärde år har vuxit rejält och kan snarast liknas med en vandringsfestival då deltagarna under äventyret kan ta del av allt från friluftsskolor, seminarier och trubadurer.
– Vi vandrar genom en helt makalös natur och får besök från ledande friluftsföretag som delar med sig av sin erfarenhet säger Jerry och fortsätter, men den kanske största behållningen är den gemenskap som skapas när man ger sig ut på äventyr tillsammans.

Vandrarna övernattar vid gemensamma nattläger och den tre dagar långa vandringen som pågår mellan torsdag och lördag går genom Skuleskogens Nationalpark, förbi höjdpunkter som Stampberget, Slåttdalsberget, Slåttdalsskrevan och Tärnättholmarna innan man följer Höga Kustenleden till målgången på toppen av Skuleberget. Därefter väntar After-Hike med trubadurer innan många ger sig ut på egna äventyr i världsarvet.
– Själva vandringen tar tre dagar, men de flesta väljer att komma hit någon dag innan och att stanna några dagar efter vandringen för att ge sig ut och klättra, paddla eller bara hänga vid lägerelden avslutar Jerry. 

Publicerat