Du är här

2016-07-06 - Onside med Jonas
Island åkte ut men "Vulkanen" lever vidare. Foto: Shutterstock

EM-kollen

Trots att tre matcher återstår i detta europeiska mästerskap, två semifinaler och en final, så är det här det jag kommer att minnas bäst från turneringen.

Huliganer, defensivt spel och en Zlatan ur form, så skulle jag kunna sammanfatta årets fotbolls-EM. Men det känns inte så kul att dyka ner djupare i dessa negativa punkter utan jag vill hellre sammanfatta turneringen med några positiva tongångar istället.

Island

Laget som överraskade alla och tog sig till en kvartsfinal. Men det är faktiskt den isländska publikens ”Vulkan” som sitter kvar hos mig. Det blir gåshud när tusentals blåa klappar i takt på ett vikingalikt sätt. Magiskt.

Will Grigg

Den nordirländske spelaren som inte spelade en minut under mästerskapet men den som ”alla” pratade, eller rättare sagt, sjöng om. En pub-dänga som visade sig passa ännu bättre på en fotbollsarena med grönt dansande och hoppande nordirländare.

Målen

De tre snyggaste målen (hittills): 3. Payet, Frankrike. X-skottet som satt där det skulle. 2. Robson-Kanu, Wales. Vände på en femöring (var hittade han den?) och fintade bort hela Belgiens försvar. 1. Shaqiri, Schweiz. Vilken bicykleta, dessutom stolpe in, bara för att snygga till det lite extra.

 

Semifinalerna kan nog bli bra matcher, i allafall på förhand. Portugal mot Wales, Bale mot Ronaldo. Om Wales vinner, hur blir då hierarkin i Real Madrin till hösten? Frankrike mot Tyskland. Den franska offensiven mot den tyska maskinen. Vilken match det kan bli. Allez les Bleus!

Dela med dig av denna artikel på: