Föreningsliv

Örncon siktar mot 100

Sex år i rad har Örnsköldsviks Mangaförening bjudit in till konventet Örncon. För första gången står stadens spelförening som medarrangör – och därmed är det upplagt för besöksrekord.


Årets konvent äger rum på Gnistan i Gullänget, inleds fredag 12 augusti klockan 13.00 och fortlöper till söndag eftermiddag. På plats väntar gott om tillfällen till ”nörderi”, för att använda mangaföreningens egna ord. En programpunkt som sticker ut är kartong-cosplay, där de tävlande får 45 minuter på sig att designa bästa möjliga utklädnad utan andra hjälpmedel än sax, tejp, kartong och ett på förhand hemligt material. Noterbart är också att speltillverkaren Winterwolves har sponsrat Örncon med en demo av sitt ännu osläppta datingspel som många ser fram emot att få testa.

Mangaföreningens ordförande Rebecca Gao utlovar en varm atmosfär under helgen.
– Första året jag kom dit var det folk som inte kände mig som kom fram och kramade om mig, bara för att de var så glada över att jag var där. Två år senare var jag själv med och arrangerade, berättar hon.

Förra året sökte sig ett 70-tal besökare till konventet. I år, med den populära spelföreningen som ny medarrangör, finns goda förhoppningar att passera 100-strecket – men målet är ändå att skapa samma familjära stämning som när deltagarna umgås i föreningslokalen.
– När man är få personer på liten yta ger det möjlighet och lära känna varandra på ett annat sätt än på ett stort konvent, säger Rebecca.

Mangaföreningens sekreterare Petra Eidenmark instämmer.
– Våra medlemmar är såna som gärna sitter hemma och nördar själv, så ett av våra syften med Örncon är att locka fram dem.

***

Örncons ingredienser
– Fredagsrave
– Film- och serievisning
– Mangabibliotek
– Tv-spelande
– Dataspelande
– Kortspelande
– Brädspelande
– Rollspelande
– Cosplay
– Kartong-cosplay
– Teckningstävling
– Nördauktion
– Merchandiseförsäljning
– Japansk mochiglass

 

Publicerat