Övrig kultur

Sökes: Författare i Örnsköldsvik

Att det finns många, duktiga författarämnen i Örnsköldsvik, det vet vi. Bland annat har Nolaskolans novelltävling under årens lopp lyft fram unga lovande berättare, som vi publicerat i tidningen.
Dessutom har vi då och då fått in läsvärda bidrag till vår redaktion, varav en del har fått utrymme i tidningen.

Kanske har du redan skrivit en novell, en dikt eller något annan läsvärt, kanske blev du nyss inspirerad av att sätta igång och skapa.
Hur som helst så ser vi gärna att du, det vill säga, alla som så känner, skickar in sitt bidrag till oss. Om det inte blir i tidningen som vi publicerar din text, så kan vår webbsida få den äran.

”När jag kommit ner för trappen och gick förbi mamma som stod i köket frågade hon hur det var fatt. Jag ignorerade henne också. Tittade in i vardagsrummet som låg mittemot köket för att hon inte skulle se mitt ansikte. Vände sedan ner blicken i golvet istället när jag såg att pappa tittade upp på mig från soffan med samma frågande min som mamma. Jag ville inte att de skulle se tårarna som börjat rinna ned för mina kinder.”
(Utdrag ur Sveket av Camilla Schauman)

”Precis när han betalat det avtalsenliga överpriset tog tågrälsen slut. Och ett tågs riktning, måste man väl ändå säga, är beroende av rälsen under det. Istället för framåt rusade tåget nu in i landets äldsta träd. Alla passagerare ombord avled inom de tjugo första minuterna – på grund av regionalpolitiska bortprioriteringar tog det fyrtio minuter för räddningstjänsten att nå platsen.Trädets metertjocka stam blev till barksplitter på marken.”
(Utdrag ur Att mörda mot sin vilja av Elin Skogsberg)

”Min haka vilade på hennes axel och jag kunde, med den nya höjden, se ansiktena på de runtom oss mycket bättre. Vissa grät, vissa stod helt tysta, vissa tittade irriterat på sina emotionella grannar. Just då så undrade jag varför vi alla var där. De sa i tidningarna att vi alla såg likadana ut; att vi alla var likadana, men jag kunde verkligen inte se det.”
(Utdrag ur ”För alla och envar” av Maja Westerlund)


Skicka ditt bidrag till: redaktion@7an.se eller
Tidningen 7 Box 449 89129 Örnsköldsvik


 

Publicerat