Du är här

2016-06-22 - Onside med Jonas
Matchen mot Belgien kan bli Zlatans sista i den gula landslagskostymen. Foto: Shutterstock

In med bollen i mål

Markoolios fotbollsdänga stämmer väl in nu i detta läge. Sverige måste göra mål och vinna mot Belgien för att inte EM-äventyret ska ta slut i kväll.

Hur ska Sverige då göra för att slå detta Belgien?

• Jo, man kan ju börja med att ta ett avslut på mål. Sverige har på två matcher inte mäktat med ett skott på mål, sämst av alla lag i hela EM.

• Zlatan Ibrahimovic måste höja sig rejält och han måste börja leverera ASAP. Kaptenen måste visa vägen. Jag tror inte Zlatan vill tacka för sig i landslaget med att inte ta Sverige vidare i EM. 

• Martin Olsson på vänsterbacken och Emil Forsberg på mittfältet måste springa som bara den. Olsson måste bryta in från kanten och slå perfekta inlägg och Forsberg måste springa i djupled ofta och dra isär belgarnas backlinje för att skapa ytor för övriga lagkamrater.

• Fasta situationer blir som vanligt avgörande och där måste Sverige vara noggranna och inte slarva bort dem. Överraska Belgien, varför inte ett försök på en frisparksvariant a la Brolin-VM 94?

Med en seger tar sig Sverige förbi Belgien upp på en andraplats och säkrar en åttondelsfinal. En seger är det enda som gäller  för fortsatt EM-äventyr, för chansen till att bli en av de fyra bästa grupptreorna vid ett oavgjort resultat är borta för Sverige. 

Jag hoppas det blir seger men jag tror Belgien fått upp ångan nu och blir för tuff uppgift.

Mitt önsketips: Sverige vinner med 2-0, Zlatan gör båda målen.

Mitt tråkiga-men-det-mest-troliga-tipset: Belgien vinner med 2-1, gissa vem som tröstmålar?

 

 

Dela med dig av denna artikel på: