Ungdom

Sommarlovs-KomTek

Förutom att erbjuda verksamhet under terminerna arrangerar KomTek i Örnköldsvik även olika lov-aktiviteter. Årets sommarlovs-KomTek har precis startat. På programmet står bland annat smide, tillverkning av alster som säljs på mini-marknad, digital bild.

Nytt för i år är programmering och kodning. Där får deltagarna bland annat programmera en robot, testa att rita med CAD-program och skapa interaktiva berättelser.

– Kodnings-komtek, som vi arrangerar  27-30 jun,i blev fulltecknat på direkten, så det var nog ett område som ligger rätt i tiden. Sverige behöver fler ingenjörer, tekniker, innovatörer och entreprenörer. Förhoppningsvis kan vi genom våra aktiviteter bidra till att öka ungas intresse för dessa områden, säger Ulrica Westin, verksamhetsledare KomTek Örnsköldsvik.

Nationell portal för KomTek
I Örnsköldsvik har KomTek, kommunala teknik- och entreprenörsskolan, sedan 2003 lockat barn och ungdomar att utforska teknikens och naturvetenskapens värld. Örnsköldsvik var en av pionjärerna, idag finns KomTek på 22 orter i hela landet. För en ökad samhörighet och tillhörighet i ett större sammanhang där pedagoger, barn och unga och samverkanspartners lätt kan ta del av den samlade verksamheten och hitta närmaste KomTek har föreningen KomTek i Sverige nu lanserat en nationell webbplats.

Publicerat