Du är här

2016-07-09 - Teater

Musik och Mariekex vid Skulebergets fot

14-17 juli ger Höga Kusten Teaterförening sex föreställningar av ”Ge oss musik – och två Mariekex” – en helt nyskriven pjäs av Bo R Holmberg.

Sex gamlingar på ett seniorboende blir uppiggade av både musik och lite magi. 14-17 juli ger Höga Kusten Teaterförening sex föreställningar av ”Ge oss musik – och två Mariekex” – en helt nyskriven pjäs av Bo R Holmberg.
– Allt utspelar sig på ett så kallat seniorboende. Där finns sex gamlingar, jag är själv en av dem, som håller på att vara lite ålderstigna och smågaggiga, berättar Bo som spelar gammal skogsarbetare.

Gamlingarna träffar en klok gammal kvinna som påverkar dem, och publiken får med hennes hjälp reda på saker om huvudpersonernas tidigare liv. En har exempelvis varit kommunalråd.
– En dag kommer en övervintrad rocksångare som spelat i hela sitt liv och han börjar prata musik med oss. Det blir både Beatles och Stones och vi påverkas förstås positivt, dels av musiken och även av det lite magiska.

Pjäsen innefattar omkring 25 aktörer och ensemblen ger alltså sex föreställningar vid Skulebergets fot. 14 och 15 juli klockan 19.00 samt 16 och 17 juli klockan 14.00 och 19.00.

 

Dela med dig av denna artikel på: