Skola & utbildning

Elever välkomnar till Välgörenhetsgala

Ikväll öppnar Själevadskolan sina dörrar till årskurs 4:as välgörenhetsgala där det vankas dans, musik och teater. En show som eleverna hoppas ska kunna samla in pengar till Hoppets Stjärnas projekt i Rumänien.

I vintras läste barnen i 4a boken ”kompisboken” och det fanns en del av boken som Vega Ekedahl och Tyra Eriksén tyckte var speciellt intressant. I boken anordnar några elever en välgörenhetsinsamling, något som de två tjejerna såg som en jättebra ide.

– Vi kände att vi också ville ha en insamling, så vi tog upp det på klassrådet och alla tyckte om iden, säger Tyra Eriksén.  

Det var efter det som arbetet tog fart, klass 4a tog initiativet som gjorde att de andra klasserna i årskurs 4 ville hänga på. De kontaktade Hoppets Stjärna och berättade om insamlingen vilket fick ett mycket positivt bemötande. Under dagen innan galan kommer Lennart Eriksson, medgrundare och utvecklingsansvarig på Hoppets Stjärna att besöka eleverna för att berätta lite mer om just Hoppets Stjärnas arbete för barnen i Rumänien.

Eleverna har haft fullt upp med program planerande, teaterrepetitioner och armbandsmakeri.

­– Arbetet har gått jättebra, eleverna har så många idéer och har i princip gjort hela programmet själva, berättar Ulrika Vestman klassföreståndare för årskurs 4a.

Välgörenhetsgalan kommer att bestå av dans, musik och teater. Under kvällen kommer det att säljas hembakat fika och armband som eleverna själva gjort med fina små budskap, samt kommer det att finnas en loppis för de som är intresserade. Syftet är att samla in pengar till Hoppets Stjärna i Rumänien för att barnen ska få chansen att gå i skola.

– Det har varit roligt, framförallt att ha fått varit delaktig. Jag hoppas att vi kan få in mycket pengar till Hoppets Stjärna, säger Vega Ekedahl.

Ikväll 18:45 är det dags!

Publicerat