Skola & utbildning

Teknikdag med Ballongrace

Idag flödade kreativiteten för många av barnen på Järvedskolan när Komtek kom på besök för att genomföra skolans första teknikdag med ballongrace. Farkosterna byggda av endast återvunnet material.

Under ett antal dagar har barnen fått samla ihop återvinningsbart material som de sedan tog med till skolan för att använda som material under teknikdagen. Uppgiften var att bygga en farkost som skulle drivas av enbart luften från en uppblåsbar ballong. Det blev en heldag av pyssel då barnen arbetade i sina faddergrupper och byggde ett antal farkoster i olika former och storlekar. Farkosterna testades sedan i ett ballongrace i skolans gymnastiksal i slutet av dagen.

– Det var roligt att bygga, men det har varit lite svårt. Däcken var svårast att göra, säger Joakim Granholm medan Agnes Lindquist kontrollerar ballongerna på gruppens farkost.

Komtek var på plats under hela dagen för att hjälpa till och komma med ideer till eleverna under byggprocessen, vilket var mycket uppskattat. Samarbetet med Komtek har funnits sedan tidigare men denna temadag är en premiär för både Komtek och Järvedskolan, vilket togs emot av barnen med stor entusiasm.

– Det var barnen som efterlyste en dag där de kunde få bygga och vara lite kreativa. Komtek kom med idén och sedan utvecklade vi det vidare tillsammans, berättar Magdalena Hörnqvist lärare på Järvedskolan.

Publicerat