Ungdom

Snart dags för Sommardraget

Ridning på Baskirhästar, gummibåtshajk, lantgårdsboende, paintball, go-cart, bergsklättring, discgolf, fiske och mycket mer. När Sommardraget drar igång direkt efter skolavslutningen är det med mängder av sysselsättningar på schemat.


Sedan 1998 har Sommardraget erbjudit aktiviteter till kraftigt subventionerade priser för att möjliggöra för kommunens ungdomar att uppleva kultur, natur och friluftsliv.
– Vi vill kunna erbjuda ungdomar aktiviteter på sommarlovet så att de kan åka iväg och göra någonting, säger Kent Hållberg, Fritidskonsulent på Bjästa kultur- och fritidsgård, och berättar att det annars är många som inte kommer iväg under ledigheten.

Sommardraget har blivit väldigt populärt och under förra sommaren deltog omkring 600 ungdomar. I år vankas ett 20-tal utflykter och ett tiotal läger. Bland de många aktiviteterna finns ridläger i Gideå med Baskirhästar, gummibåtshajk, möjlighet att bo på lantgård, gokart, bergsklättring i Skule, discgolf, besök vid Hemsö fästning, fiske på både läger och kvällsturer och mycket mer.
– Från början var det mest friluftsgrejer som vi arrangerade, men det har blivit mer och mer av andra aktiviteter. Vi har till exempel en dagsutflykt till en Fångarna-på-Fortet-liknande verksamheten hos Megazone i Umeå och Paintball i Gullvik och Kornsjö, säger Kent och berättar att det finns någonting för alla – från korta dag- eller kvällsaktiviteter till läger som varar mellan två och fem dagar.

Sommardraget strävar nämligen hela tiden efter att kunna utvecklas och vill erbjuda en mängd olika kulturaktiviteter och upplevelser som ger bestående positiva sommarminnen. Här kan ungdomar få ägna sig åt sina intressen eller kanske hitta nya, och den som inte har någon att åka med hittar troligtvis nya bekantskaper på plats.
– Ungdomarna brukar komma från hela kommunen och det är definitivt roligt när de får lära känna nya kompisar.

Anmälan till Sommardragets aktiviteter kan göras från klockan 18.00 den 23 maj, det vill säga nu på måndag, via www.ornskoldsvik.se/sommardraget. Det gäller att vara på hugget – många av de roliga grejerna bokas snabbt upp.
Alla läger och kurser är för dig som är född 2004 eller tidigare om inte annat anges. Det finns ingen definitiv över åldersgräns, men upp till ungefär 18 år brukar gälla.

Tävling
Sommardraget har i år en tävling där den som är med och knäpper kort har chans att vinna gratis läger eller aktivitet för två personer nästa sommar.


 

Publicerat