Miljö

Återbruksdag 21 maj på torget

Nu på lördag mellan kl 11-14 inbjuder Miva till en familjedag på Stora Torget i Örnskölsvik där återbruk står i centrum. På ett inspirerande sätt kommer du och din familj att få idéer till hur ni kan bli bättre på återbruk. Dessutom blir det fika, tävlingar och mycket, mycket mer.

Utställning av återbrukat material
Designern Maria Hörnquist har byggt en uteplats av återbrukat material från återvinningscentralen. Med utställningen vill Miva ge ett nytt perspektiv på återbruk och få fler ska se värdet i att återbruk inte bara är bra för miljön, utan dessutom kan bli till snygga designobjekt. Här får du inspiration och kreativitiet till dina egna idéer.

Experimentera med Komtek
Kommunens teknikskola Komtek finns på plats och inspirerar både barn och vuxna med spännande experiment. Testa att göra jättesåpbubblor, vindflöjlar, tillverka pappersflygplan och programmera robotar!

Det blir även hoppborg för barnen, tävlingar, teckningstävling, tipspromenad och gratis fika.
Under återbruksdagen underhåller Fredrik Arvidsson och Sofia Lundgren från utomhusscenen på Stora Torget. Fredrik och Sofia är elever vid Anders Bagges musikskola här i stan, Dreamhill Music Academy.
 

Publicerat