Hockey

Fredrik Warg blir Utvecklings- och marknadsansvarig för Hockeystad

– Hans stora kompetens och erfarenhet om hur hockeyns utveckling sett ut de senaste tio åren kommer att vara ovärderlig när vi lägger de vidare planerna för vårt framtidskoncept, säger Johan Eklund, Hockeystad.

Hockeystad är konceptnamnet på det samlade utvecklingsarbetet för hockeyn i Örnsköldsvik som Örnsköldsvik Hockey Förening (ÖHF) är initiativtagare till.
Arbetet med Hockeystad är omfattande och bedrivs i huvudsak ideellt. Målet är att alla kommunens ishockeyföreningar ska kunna samlas kring den neutrala grundtanke som präglar konceptet och gemensamt driva alla frågor som påverkar sporten framåt.

– Jag brinner för hockeyn och nu när jag fått distans till min aktiva spelarkarriär så har jag sett saker utifrån också. Att vara med och bidra och hjälpa ungdomar att få möjligheten att fortsätta satsa på sitt stora intresse känns inspirerande, säger Fredrik Warg  i ett pressmeddelande idag.

 – Samarbete och samverkan är A och O för hockeyns framtid i Örnsköldsvik. Med samarbete och samverkan står man sig också starkare i olika frågor. Vi har arbetat för hockeys framtid med vårt koncept i snart fem år, och att Fredrik nu kliver in gör att vi får in en ny röst som verkligen vet vad utmaningarna handlar om. Han har sett samarbeten och organisationer som fungerat både bra och dåligt och hans insikter kommer att inkluderas i mycket, menar Eklund.

 – Många brinner för hockeyn i Örnsköldsvik. Vissa nöjer sig med att se på matcher, vissa engagerar sig i föreningslivet - och vissa bestämmer sig för att driva hela framtidsprojekt. Vi som arbetar med Hockeystad tillhör de sistnämnda och välkomnar allt stöd och all positiv samverkan vi kan skapa, säger Eklund.

 Ett delprojekt inom Hockeystad är Hockeyspecialiseringen. För fyra år sedan startade en ny era inom hockeyn i Örnsköldsvik. Det var då som en ny modell för att kombinera gymnasieskolgång och hockeyspelande startade upp och fick namnet Hockeyspecialiseringen.
– Genom arbetet i Hockeystad, har Örnsköldsvik HF tillsammans med Örnsköldsviks Gymnasium tagit ansvar för en otroligt viktig del av vår framtidsmodell, säger Warg och avslutar:
– Örnsköldsvik som stad är unik när det gäller antal föreningar och utövare. Att samlas i ett koncept som Hockeystad och tillsammans skapa möjligheter för att få en ännu större bredd inom ungdoms- och juniorhockeyn i staden är någonting jag vill jobba hårt för. Örnsköldsvik som stad ska kunna vara ledande i utvecklingen av spelare och för att få en bra topp så behövs det en stark bredd.

 

Publicerat