Övrig kultur

Prins Yohio och Snövit i Fjällräven Center

Får prinsen kyssa Snövit? Blir drottningen någonsin vackrast i landet igen? Får sagan ett lyckligt slut? Svaren får vi ikväll då ”Snövit – The Musical” kommer till Fjällräven Center.

Våga dig in i sagans värld, till det berömda slottet där den egensinniga drottningen kämpar för evig skönhet. En kamp hon ständigt förlorar mot den undersköna Snövit. Den elaka drottningen tvingar ut Snövit i den ökända mörka skogen, där hon till slut hamnar hos de berömda dvärgarna. Dvärgarnas möte med Snövit blir en omskakande och annorlunda upplevelse – för alla…

Bröderna Grimms klassiska saga om Snövit har arbetats om av Robert Dröse och den här showen är en modern familjeföreställning med en stor ensemble av både vuxna och barn, dessutom med överraskande scenografi. Snövit – The Musical innehåller också nyskriven musik, allt från klassiska musikalballader till rock, gladjazz och house.

Snövit spelas av Ellen Bergström som vi känner igen från tv-serierna Partaj och Elsas värld men också som Jenny i Kjell Sundvalls komedi ”I nöd eller lust”. Nanne Grönvall spelar den elaka drottningen, Kalle Rydberg är konungen och Niclas Wahlgren den fega härolden som gör allt för att klättra uppåt.

Som den charmige prinsen ser vi ingen mindre än stjärnan Yohio, som gjorde sin skådespelardebut i tv-serien Jordskott som den vresige emon Linus. Sundsvallsartisten Yohio har också deltagit i Melodifestivalen vid två tillfällen.

Snövit – The Musical är en barn- och vuxenföreställning för alla mellan 3 och 100 år och hade premiär på Maximteatern i Stockholm, där den spelades 16 gånger. Nu är musikalen ute på turné till 30 städer och ikväll uppförs den i Örnsköldsvik.

 

 

Publicerat