Onside med Jonas

Bygg rätt, Modo!

Modo bygger nytt och jag hoppas dessa tre byggstenar finns med i grunden:

En smart speluppläggare. En spelare som kan hålla i pucken och leverera fina passningar till sina medspelare. Ilari Filppula var precis den spelartypen, inte den snabbaste på rören men det kompenserade han istället med en imponerande splitvision. Om Patrik Karlkvist kan växa in i den kostymen kan han nog bli en viktig kugge till nästa säsong.

Spelare i SHL med den egenskapen: Robert Rosén, Växjö. Patrick Thoresen, Djurgården. Ilari Filppula, Malmö.

En skottvillig back. Modo behöver en back som inte är rädd för att dra i väg ett skott på mål, behöver inte vara hårt alla gånger, bara siktet mot mål är rätt inställt. Att ha en bra skytt på blålinjen är ett viktigt vapen, helst då i powerplay. Modo har inte haft en sådan spelartyp sedan Ritchie Regehrs tid. Det är dags nu.

Spelare i SHL med den egenskapen: Tim Heed, Skellefteå. Gustav Forsling, Linköping. Henrik Tömmernes, Frölunda.

En grovjobbare. Alla lag behöver dem. Spelare som offrar sig för laget. Att våga ta kampen framför motståndarnas kasse och att gå in i dueller där det kan göra ont att vara. Byron Ritchie, Per-Åge Skröder och Ludvig Nilsson är spelare med just den egenskapen och jag hoppas verkligen att dessa stannar i Modo.

Spelare i SHL med den egenskapen: Joel Lundqvist, Frölunda. Jonathan Granström, Brynäs. Martin Lundberg, Skellefteå.

 

Jag hoppas Modos sportråd är noga och tar in spelare som har något att ge och verkligen vill vara här. Jag vill inte se något fuskbygge,tack!

Publicerat