Musik

Musikesteterna skapar ljus

Att musikesteterna i årskurs 1 och 2 på Nolaskolan arrangerar en stor produktion på vårkanten har blivit en tradition. Nu ger esteterna för första gången en konsert med enbart egenskrivet material. Premiär för 12 helt nya låtar blir det onsdag 27 april i Nolan. Se film från ett av repen här!

Tidigare år har musikestetprogrammet bjudit på konserter med teman som schlager, Beatles och Queen, med någon enstaka egenskriven låt inbakad. Nu har man gett sig på en tuffare utmaning – en hel konsert med enbart egenskrivet material. Allt är gjort från scratch.

– Vi började direkt efter jul och satte oss i grupper och funderade ut vilken stil vi ville ha på låtarna. Vi har lagt ned mycket tid, och samtidigt har vi haft väldigt kul, säger Vilma Unander i årskurs 1.
– Vi visste att vi ville göra något souligt och eftersom temat för konserten är ljus så ville vi skriva något om att skapa ljus, fortsätter Fanny Nilsson.
Resultatet blev ”Face the truth”, en härlig souldänga kryddad med blås.

Linnea Byström som går andra året och spelar bas berättar såhär om låten som hennes grupp arbetat fram.
– Vi var väldigt osäkra på vad vi ville men det skulle vara svängigt. Mycket utgick från basgången.

En del av låtarna har eleverna även arrat själva medan andra haft hjälp av musiklärarna. Emil Sydhage, lärare på Musikmakarna och tidigare estetelev på Nolaskolan har också gästat sin gamla skola för att ge stöd.
– Han gav oss mycket inspiration och gav också råd om att man kanske måste släppa något som man tycker är bra för att kunna få till något ännu bättre, säger Vilma.

Hur de tolv nyskrivna låtarna låter kan man höra i Nolan onsdag 27 april med start klockan 19.00. Då framförs de live inför publik för allra första gången, och helt klart kommer det att visa sig att det finns stor låtskrivartalang bland musikesteterna på Nolaskolan.

 

Publicerat