Skola & utbildning

– Var är tangentbordet?

Josephine Söderlind jobbar på NBV i Örnsköldsvik och hade inte en susning om hur man använder en surfplatta för ett drygt år sedan. Nu kan hon stoltsera med att många ö-viksbor blivit surfplatteanvändare. Den vanligaste frågan hon stött på under de 18 kurser hon lett är just den om var tangentbordet egentligen är.

Förra året blev det succé, inte mindre 16 kurser och närmare 100 surfplatteutbildade ö-viksbor. Nu är hon inne på andra kursen detta år. Det började småskaligt här i Ö-vik då en ihärdig man hörde av sig och verkligen ville att NBV skulle anordna kurser för surfplatteanvändare.

– Jag är nog en av norra Europas mest otekniska personer, och att jag kan hålla kurser i detta tycker jag visar att alla kan lära sig. Efter samtalet med mannen som ville lära sig mer om surfplattor så köpte in en, lärde mig grunderna och startade kurser här på NBV, berättar Josephine Söderlind, nöjd kursledare tillika verksamhetsutvecklare och tillägger:

– Nu har jag börjat resa runt och håller kurser även på andra orter och har även planerat in kvällskurser på min fritid. Det här är alltså något av det roligaste jag vet. Och kanske blir det påbyggnadskurser framöver.

Röster från kursdeltagarna när vi var på besök:

Jag fick den i julklapp och vill kunna använda den!
Kan lite, men vill lära mig mer!
Jag fick en surfplatta av min son och ville lära mig mer.
Nu kommer jag att börja skypa!
Ska börja skicka mejl!
Jag kommer att spela och lägga patiens!


 

Publicerat