Du är här

2016-03-31 - Mitt nya liv
Masoum Ayo från Syrien är vår nye bloggare. Foto: Håkan Nordström

Bloggnytt: Masoum Ayo från Syrien

För sju månader sedan lämnade han sitt land via Turkiet och kom till Örnsköldsvik. Nu bor han på asylboendet i Gideå och kommer att berätta om sitt gamla och nya liv, mardrömmar och nya drömmar om ett liv i fred och frihet.

Hej, mitt namn är Masoum Ayo och jag kommer ursprungligen från Al Haska i Syrien. Jag är en av fjorton syskon, har tio bröder och tre systrar. De enda som är kvar i Syrien är min mamma tillsammans med mina systrar. Jag är den åttonde i syskonskaran.

Mina stora intressen är att spela fotboll och simma. I Syrien simmade jag ofta i en utomhusbassäng. När jag behöver rensa mina tankar så skriver jag gärna små dikter.

Har en utbildning inom byggnadskonstruktion, teknik och transport och dessutom två års ekonomistudier på universitetet, Al Forat.
När jag var klar med mina studier var min dröm att jobba i ett stort företag inom byggnadsbranschen, någon typ av arbetsledare. Men jag kunde aldrig fullfölja min dröm, för universitet där jag studerade låg alldeles för nära området där kriget pågick och allt förstördes.

Jag minns en gång när jag ändå tog mod till mig och gick till universitetet, trots oroligheterna, men på väg dit så såg jag en bomb explodera fem kilometer ifrån mig och mitt hus…… den dagen jag kommer jag att berätta mer om senare i min blogg.

Jag såg hur kriget förstörde allas liv i Syrien. Hela landet. Ingenting fanns kvar, sjukhus, skolor, ont om vatten, stundtals ingen elektricitet.Jag bestämde mig för att jag måste fly till ett bättre land och det blev Sverige. Jag ville fullfölja min utbildning, få nytt hopp och framförallt få fortsätta uppfylla mina drömmar.

Vid min sida har jag en god vän från Örnsköldsvik, som översätter mina texter. Jag hoppas du vill följa mig och mina tankar kring mitt nya liv som börjar här, i Örnsköldsvik.

Välkommen till min blogg!

 

Dela med dig av denna artikel på: