Övrig kultur

Ung Kultur Möts

Dags att anmäla sig till UKM på Sliperiet.

Senast 9 april ska anmälningarna vara inne till årets UKM-festival på Sliperiet lördag 16 april. I potten ligger möjligheten att få spela på länsfestivalen och senare även riksfestivalen, som i år arrangeras i Alingsås 19-22 juni.

Är du mellan 13-20 år, spelar du piano eller kan du jonglera med facklor och stå på händer samtidigt? Längtar din rock ut i garaget? Ligger det dikter i din skrivbordslåda som väntar på publik? Har du skapat nya Mona Lisa? Formar du morgondagens kultur? Älskar du att få vara med där det finns andra som du? Om du svarat JA på något av detta, då är UKM din grej.

Ung kultur möts (UKM) är en ideell förening som skapar mötesplatser i form av festivaler där unga människor på olika sätt får uttrycka sig kreativt och konstnärligt för en publik. En viktig del av dessa festivaler är också möjligheten att delta i workshops och vidga sitt kontaktnät. Och just för att det handlar om möten är det viktigt att komma ihåg att UKM inte är någon tävling. De som väljs ut till läns- och riksfestival är mer att betrakta som representanter för sin kommun och sitt län.

Det finns ingen begränsning i vilken typ av kreativt eller konstnärligt uttryck man får visa upp och nu hoppas arrangören Musik Västernorrland att så många ö-viksungdomar som möjligt anmäler sig till kommunfestivalen på Sliperiet.
Läs mer på ukm.se eller skicka din anmälan senast 9 april till: jan.lindstrom@ornskoldsvik.se

 

Publicerat