Du är här

2016-03-17 - Onside med Jonas
Per-Åge Skröder ska för tredje gången försvara Modos färger i ett kval. Foto: Håkan Nordström.

Inte tredje gången gillt, tack!

På söndag är det dags för Modo Hockey att försvara sin plats i SHL, då inleds nämligen kvalmatchserien mot Leksand. Det är tredje gången på sex år som Modo spelar med kniven mot strupen.

Första gången var säsongen 2010/2011. Då var Modo tvungen att spela i kvalserien eftersom laget hamnade sist i grundserien efter 55 omgångar. Då avgjordes kvalserien genom ett seriespel på 10 omgångar, där sex lag gjorde upp om två platser. Inför den sista omgången hade Växjö Lakers redan tagit en av platserna och Modo och Södertälje slogs om den sista platsen. I ett kokande Fjällräven Center kunde Modo, genom två snabba mål i mittenperioden, vinna med 2-0 och därmed behålla sin plats i den högsta serien. Modo och Örnsköldsvik kunde andas ut. Matchhjältar då blev Per-Åge Skröder, Robert Rosén och målvakten Tuomas Tarkki. Dagens huvudtränare Andreas Johansson var då andretränare bakom Challe Berglund. Även nuvarande lagkaptenen Byron Ritchie var med i det laget.

Säsongen 2014/2015 var det dags igen. Efter en misslyckad säsong, där mycket handlade om huvudtacklingar, en erfaren slagskämpe och William Nylander, slutade Modo åter sist i tabellen och ett nytt ångestfyllt kvalspel väntade. Nu var upplägget så att Modo skulle möta ett allsvenskt lag i bäst av sju matcher, men den stora frågan var, vilka skulle man få möta? Ett Malmö, som satsat hårt för att ta sig upp, ett vilt kämpande Rögle eller Leksand, som ingen vet var man har? Det hade blivit tuffa matcher vilket som. Det blev Vita Hästen. Ett betydligt enklare motstånd på pappret och som det visade sig, även i verkligheten. Modo vinner enkelt i fyra raka matcher. Målvakten Linus Ullmark var rena väggen, släppte bara in två puckar, storstjärnan Marcel Hossa vaknade tillslut och visade kvalité och självaste publikfavoriten Donald Brashear styrde in en puck och jublet av hemmapubliken visste inga gränser. Även denna gång behåller Modo sin plats i finrummet.

Återstår hur vi summerar kvalet för säsongen 2015/2016.   

Dela med dig av denna artikel på: