Du är här

2016-02-27 - Teater
Foto: Lia Jacobi

Teater för asylsökande

Bollkänsla är en föreställning som funkar för alla oavsett språk och ålder. Den bygger inte på några repliker och passar därför alldeles utmärkt att spela även för de många nyanlända som bor på olika håll i länet. Alla har dessutom ett förhållande till idrott på ett eller annat sätt. Den här veckan spelas Bollkänsla för asylsökande barn och vuxna vid tre olika asylboenden i Örnsköldsvik.

Den 12 februari hade Bollkänsla premiär i Kramfors. Dagen därpå hade Teaterföreningen i Kramfors bjudit in publik från asylboenden i kommunen. Den här veckan spelas Bollkänsla i Örnsköldsvik och då bland annat för tre olika asylboenden. I måndags i Trehörningsjö, i tisdags i Gideå och på onsdagen i Björna. I april kommer den att spela för asylsökande i Härnösand. Däremellan kommer den att spelas både för skolor och som offentliga föreställningar runt om i länet.

Föreställningen är både rolig, svettig och intensiv. Den utgår från olika rytmer, rörelser och gester från sportens värld som vävs samman till en fartfylld pjäs. Det blir sambafotboll och tangobasket.

– Föreställningen är helt språkoberoende och passar alla åldrar. Därför vänder vi oss även till barn, unga och vuxna som ännu inte hunnit lära sig svenska, säger Frida Amnow, producent för Bollkänsla.

Det kan även bli fler föreställningar på asylboenden runt om i länet.

Turnén avslutas med två föreställningar på Dieselverkstan i Stockholm och till hösten blir det turné i Sörmland.

– Det är så roligt att kunna erbjuda en föreställning som funkar för en så bred publik och responsen har hittills varit jättefin! säger Frida Amnow.

Bollkänsla är ett samarbete mellan Teater Västernorrland, Musik Västernorrland och Norrdans.

Dela med dig av denna artikel på: