Film-TV-Radio

Efterlysning: Bokslukare

SVT Barnkanalen söker unga bokläsare som vill tipsa om böcker till nytt barnprogram. Inspelning på Arkenbiblioteket i Örnsköldsvik under sportlovet, 8 mars.

Under sportlovet, tisdag 8 mars, kommer SVT Barnkanalen till Arkenbiblioteket för att spela in boktips från barn. Tipsen ska sedan visas upp i det nya programmet Bokslukarna.

Bokslukarna är ett barnprogram om böcker, och en nyhet i Barnkanalens utbud. Programmet riktar sig mot barn mellan 10 och 13 år ungefär och med start i augusti sänds tolv avsnitt med tolv olika bokgenrer. Ett inslag i programmen är korta bokrecensioner från barn.
– Under sportlovet är vi ute i tre bibliotek i Umeå, Skellefteå och Örnsköldsvik och vi vill träffa unga läsare som vill berätta om en bok de tycker är bra. Vi spelar in recensioner och ska välja de bästa som inslag i programmet, de andra kommer att hamna på Bokslukarnas hemsida, berättar Veronique Dubois-Côté på SVT.

– SVT är hos oss på Arkenbiblioteket tisdag 8 mars och spelar in mellan 13 och 15 och just nu försöker vi med alla medel få hugade barn att känna sig peppade på att komma till oss och tipsa om böcker och bli filmade, och kanske komma på tv, säger bibliotekarien Tina Ottosson.

Boktipsen ska vara 30-45 sekunder långa och innehålla grundfakta om boken. Ingen anmälan behövs – alla bokslukare får hjälp på plats. Själva tv-programmen spelas sedan in under fyra dagar i mars och april på Ersbodabiblioteket i Umeå.

 

Publicerat