Natur

Oas i gnistrande vitt

Rutberget visar upp sig i sin vackraste vinterskrud.

En skidtur upp på Rutberget är bland det bästa man kan ta sig för en solig vinterdag. Hotell Rutberget, världens enda hotell där övernattning inte är tillåten, är ett populärt utflyktsmål – och nu när hotellet kompletterats med en alldeles ny grillstuga lär intresset för det natursköna området öka ännu mer.

Rutbergshotellet och dess omgivning drivs av Nola Motion (www.nolamotion.se) och på deras hemsida kan man se hur både vädret och skidspåren ser ut uppe på Rutberget innan man ger sig iväg på en tur.
– Vår sida, nolamotion.se, är den enda man behöver för information om Rutberget. Här kan du också se hur du bär sig åt för att bli medlem i föreningen, säger ordförande Kjell E Mattsson.

På sidan finns också länkar till Hägglunds SK som sköter skidspåren, Hägglunds IoFK Orientering som ansvarar för kartor och kommunens idrottsförening IF Öka som driver Huggsjöstugan.

Söndag 13 mars bjuder Nola Motion in till "Gå På Tur" till Hotell Rutberget mellan 11 och 15. Då bjuds det på korv med bröd, tårta, saft, kaffe, tipsrunda och Rutbergskrysset, med vinster från Utekompaniet.

Publicerat