Du är här

2016-02-12 - Onside med Jonas
Ska suveräna Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl ta sin andra raka På-spåret-vinst ikväll. Foto: SVT

Final i På spåret

Ikväll är det final för den 26:e upplagan av tävlingsprogrammet På spåret i SVT. Tar Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl hem segern för andra året i rad?

Ja, jag tror det, eller rättare sagt, jag hoppas det. Nu är visserligen motståndarduon, nykomlingarna Anna Ekström och Göran Hägglund, inte några duvungar direkt, utan de har verkligen visat sitt kunnande och förtjänar sin finalplats. Men jag lägger ändå min slant på de omaka, men ändå samspelta radarparet Höglund/Rönndahl. Förutom deras kunskaper så är de väldigt roliga att lyssna på när de tillslut värper fram ett svar, medan Jesper levererar medvetna lustigheter är Elisabet också rolig men egentligen utan att veta om det själv.

 

Men som sagt, deras samarbete imponerar verkligen, medan Elisabets starka ämnen är litteraturhistoria och historia är Jesper bättre på populärmusik och vetenskap.

– Det är ju inte en persons kunskap, vi är ju en kompott av två personer. Och det blir ju spin off-effekter när två personer sitter och spånar tillsammans och kommer fram till ett svar, säger Elisabet Höglund till Aftonbladet.

– Hade jag fått frågan om ”På spåret” tidigare i livet hade jag absolut sagt nej, men nu har jag ingenting att förlora. Jag är så gammal. Man får bjuda på sig själv, avslutar 71-årige Elisabet Höglund.

 

SVT1 20.00

Dela med dig av denna artikel på: