Du är här

2016-02-10 - Teater
Foto: Pete Clark

Carl-Einar lagar det trasiga

Magiker, komiker, sångare, författare. Carl-Einar Häckner är en mångsysslare av rang och ikväll uppträder han på Folkan Teater med sin succéföreställning ”Skärvor”.

Skärvor hade premiär på Aftonstjärnan i Göteborg i oktober 2014, och spelades där inför utsålda hus under lång tid. Nu är Carl-Einar Häckner för tredje gången ute på turné med Riksteatern och för andra gången uppträder han på Folkan, senast var han här hösten 2012 med sin föreställning ”Swedish meatballs med lingon”.

Häckners nya föreställning handlar om att laga något som är trasigt. Om att limma ihop sig, gå sönder, och sedan laga sig själv igen. En föreställning fylld av trolleri, monologer och humoristiska infall, svarta toner och vita tangenter. På sitt alldeles egna, underfundiga och briljanta sätt skapar Carl-Einar Häckner en humor som både är lätt att känna igen sig i – och att fascineras av.
– Jag använder mig av mina egna tillkortakommanden och misstag och gör humor av det, för att kunna vända på saker, för att kunna släppa in ljus, säger Carl-Einar, som kan blicka tillbaka på en lång karriär som innefattar såväl barnprogrammet Björnes Magasin och långfilmsroller som utlandsturnéer och hans årliga varieté på Liseberg i Göteborg.

Carl-Einar Häckner har också tilldelats Karl Gerhard-stipendiet (2011) och Povel Ramels Karamelodiktstipendiet (2013). Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

Dela med dig av denna artikel på: