Du är här

2016-02-02 - Teater
Jacke Sjödin, en av de medverkande i föreställningen. Foto: Lia Jacobi/pressbild

Paret Bomans Högspänning

Fyra olika akter på Folkans scen. I ett arrangemang där paret Olle och Laila Boman firar sina 80-årsdagar och samtidigt diamantbröllop. Högspänning utlovas fredag 5 februari.

80+80+60. Två födelsedagar och dessutom 60-årig bröllopsdag. Det måste förstås firas tyckte Olle och Laila Boman.
– Vi sa till varandra, ska vi ta och fira ordentligt medan vi ännu rår med att göra det? Men hur ska vi i så fall fira? Går vi och sätter oss på en restaurang och stirrar på varandra? Nej, vi vill att fler ska få glädje av det här, säger Olle.

Därför har man bjudit in allmänheten till sitt arrangemang Högspänning på Folkan, där det blir inte mindre än fyra olika uppträdanden. På scen ser vi spelmannen och berättaren Thomas Andersson från Umeå, Mullin Mallin Band – också från Umeå – med bland andra paret Bomans dotter Evalotta, countrybandet Acne – Avans Country and Northern Ensemble – samt den musikaliske ordekvilibristen Jacke Sjödin, ursprungligen från Sollefteå men numera bosatt i Uppsala.
Förutom att bjuda på en hejdundrande jubileumsfest skänker paret Boman entrépengen till den medicinska humanitära organisationen Läkare Utan Gränser.
– Då uppnår vi ju målet att glädja riktigt många, säger Olle.
 

Dela med dig av denna artikel på: