Du är här

2016-01-28 - Onside med Jonas

Bävern tar sig an två kronhjortar

Kronhjortarna har övertaget men bävern har inte gett upp kampen. Vem vinner fighten?

Surströmmingsklämma möter äggakaka, Ting1 med sina färger möter Turning Torsos vridna huskropp, eller stjärnsmällen av två giganter, Peter Forsberg och Zlatan Ibrahimovic. Norr mot söder. Eller varför inte nöja oss med Modos kamp mot Skånelagen Malmö och Rögle i jakten på säker mark, så folk förstår vad jag menar.

Just nu, i skrivande stund, har ärkerivalerna Malmö och Rögle de två säkra platserna som innebär fortsatt spel i Sveriges högsta serie även nästa säsong. Fem poäng bakom dessa två lag hittar vi Modo, som vi alla ångermanlänningar (de flesta i alla fall), hoppas ska få till ett bra spel och börja knapra in och ta en av de två platserna. För orkar fansen med ytterligare ett ångestfyllt kvalspel? Frågan är, klarar Modo Hockey av att åter gå in i ett kval med kniven mot strupen? Ekonomiskt är det så klart bättre med ett kval, då blir det ju minst två hemmamatcher ytterligare och lite mer stålar i kassan, men alternativet, att laget åker ur SHL, vore förödande. Då säger vissa att det är vad Modo behöver, att börja om i allsvenskan och bygga om från grunden, men skitsnack säger jag, det finns inte något positivt med att ta klivet ner i allsvenskan. Punkt.

Det bästa är så klart att ta en av de säkra platserna. Just nu har Malmö och Rögle 39 poäng vardera och Modo har 34 poäng och det återstår 15 matcher och det är 45 poäng kvar att spela om. Om jag tippar resterande omgångar för de tre lagen så slutar tabellen så här:

11. Malmö: 57

12. Modo: 55

13. Rögle: 53

 Ångermanlands landskapsdjur bävern klarar sig, med andra ord.

 

Dela med dig av denna artikel på: