Hockey

Tillbaka till rötterna: Hockey på Hörnsjön

Det rustas för en vinterfolkfest på Hörnsjön i slutet februari. Helgen då ishockeyn i Örnsköldsvik hittar tillbaka till sina rötter.

Höglandsjöns naturis blir arena för en förhoppningsvis lång, omtalad och mycket uppskattad vinteraktivitet i Örnsköldsvik. Under namnet Höga Kusten Pond Hockey Tournament arrangerar High Coast Adventure, i samarbete med Tidningen 7, den första upplagan av turneringen.
Ett evenemang som vänder sig till precis varenda ö-viksbo samt flertalet tillresta.
– Förhoppningen är att det även ska locka ett flertal lag utanför kommungränserna. Vi tror att det finns ett uppdämt behov av det här sättet att spela ishockey, säger multisportaren Mikael Lindnord som representerar arrangörerna.

Idén är hämtad från Nordamerika där företeelsen har vuxit stort på senare år. Arrangörerna hoppas på flera deltagande lag, vilket i så fall kommer att innebära ett flertal spelytor plus gott om publikutrymmen.
– År ett är alltid år ett. Vårt fokus ligger främst på att genomföra ett så bra arrangemang som möjligt, vilket såklart skapar bra förutsättningar för uppföljarna, fortsätter Mikael Lindnord.

I Höga Kusten Pond Hockey Tournament rör sig om spelplaner som mäter cirka 25 gånger 15 meter. Lagen innehåller enbart fem utespelare där tre av dem finns på isen och matcherna planeras till två gånger tio minuter. Och så här långt räknar arrangörerna med två klasser. En öppen klass samt en för 14 år och yngre spelare.
– Dessutom blir det en extraplan för spontanhockey samt en yta för allmänhetens åkning. Och även ett långfärdskidskospår runt sjön, ett stort tält att byta om i samt gott om ställen att värma sig vid.

Mycket talar för att det kan bli det arrangörerna hoppas på. Det vill säga en riktig vinterfolkfest, kryddat med SHL-hockey mellan speldagarna, och som lockar många deltagare och åskådare till Hörnsjön i finaste vinterskrud.
– Vi tror stenhårt på det här och så här långt har responsen varit fantastisk. Det här ska bli en riktig höjdare som ingen vill gå miste om, säger Mikael Lindnord.

Publicerat