Friluftsliv

Avrostning hos Friluftsfrämjandet

Många trotsade kylan för att skrapa rosten från stålkanterna i Bjästabacken.

Minus 17 grader avskräckte inte de 17 personer som dök upp till Friluftsfrämjandets årliga avrostning i Bjästabacken under lördagen.

– Vi hade lite svalt, men det gick ändå. Det kom både medlemmar och icke-medlemmar – personer som åkt skidor tidigare, men vill komma igång och friska upp minnet och kroppen. Det är helt enkelt en dag för att komma igång på skidor igen, säger Friluftsfrämjandets Anders Hållberg som visade och instruerade under avrostningsdagen.

– Det är femte året vi kör. Anledningen till att vi lägger den här avrostningen så sent in på året är att vi vill ha bra förutsättningar. Nu är det riktig vinter och underlaget i backarna är helt magiskt, säger Anders och berättar att han tror att det kommer att bli en riktigt bra skidsäsong med bra före.

Och tur är väl det för alla skidintresserade öviksbor.

– Vi märker av ett stort intresse, speciellt för barngrupperna, men det är även många vuxna som vill komma ut. Precis som idag är det många som åkt tidigare under åren, men som tappat det och vill komma igång igen. Då är det bra med en genomgång, säger Anders och fortsätter.

– Sedan tycker jag att man ska passa på att åka på kvällen. Man får en helt annan känsla och ljuset i backen gör att man ser snön på ett annat sätt.

Publicerat