Musik

Folkmusik på Thule

Örnsköldsviks Folkmusikförening har två arrangemang inplanerade, kolla här vilka de är.

Örnsköldsviks Folkmusikförening väljer oftast att hålla sina arrangemang i mysiga Thuleteatern, och de två inbokade spelningarna under våren är mycket riktigt i den anrika lokalen på Skolgatan 2.

29 januari
Himmelska harpor

Olov Johansson, nyckelharpa, och Catriona McKay, keltisk harpa, har turnerat flitigt de senaste åren med sitt unika samarbete där den skotska harpan och svenska nyckelharpan utgör ramarna. De två harpisterna har utvecklat en gemensam kärna i sitt musicerande där sväng, samspel och melodisk rikedom står i centrum och deras olika erfarenheter från olika traditioner och genrer fyller bilden ända ut i hörnen.

18 mars
Beata Bermuda

Med sväng, nerv och skicklighet i en rasande fin kombo skapar Beata Bermuda musik fylld av obändig energi som rumlar runt i lyssnarens sinnen. Linnea Aall Campbell, Hanna Andersson och Samantha Ohlanders, är tre pusselbitar som tillsammans är Beata Bermuda – indie/folk-bandet som bråkigt och snyggt sammanför det bästa från etnologiska fonografrullar, 2000-talets hits och alternativa ljudbilder.
Det är beat, täta stråk och melodiskt ös – det är Beata Bermuda.

 

Publicerat